Inis » Specials » Vlinders
Inis: Informatie van A tot Z

Het leven van een vlinder

Het leven van een vlinder Vlinders zijn misschien wel de meest sprookjesachtige dieren die er bestaan. Ze doen ons denken aan mooi weer en maken ons blij. Toch is het leven van een vlinder zelf meestal niet zo rooskleurig. Dat is nog een van de dingen die deze fladderende diertjes bijzonder maakt.
In de volgende artikelen is meer te lezen over het leven van vlinders.

Een paar vlinderfeitjes

Dat een vlinder vleugels heeft, weten we allemaal. Maar hoe ziet de rest van het lichaam eruit? Hoe groot kunnen vlinders worden en wat eten ze?

Van vlinder tot ei

Een vlinder komt uit een eitje. De rups die uit een vlindereitje komt, lijkt soms meer op een klein draakje dan op een sprookjesachtige vlinder. Voordat het echt een vlinder is, moet het een metamorfose ondergaan.

De vlindertrek: kleine diertjes, grote afstanden

Vlinders houden van zon en rupsen van lekker eten. In de Nederlandse winters zijn beide zeldzaam. Daarom vertrekken veel vlinders naar het zuiden van Europa of het noorden van Afrika om de winter door te brengen. Hoe krijgt een klein vlindertje het voor elkaar om honderden kilometers te vliegen?

Een paar vlinderfeitjes

Vlinders kunnen mensen vrolijk maken. Toch hebben de meeste insecten geen positieve invloed op mensen. Wat maakt de vlinder bijzonder en waarom blijft dit diertje zo fascineren?
Van ei tot vlinder

Van ei tot vlinder

Vlinders behoren tot de meest sprookjesachtige wezens op aarde. Met hun vrolijke kleuren en gefladder kunnen ze positieve gevoelens in de mens losmaken. Toch is het leven van de vlinder zelf niet zo s…

De vlindertrek: kleine diertjes, grote afstanden

Een trekvlinder van enkele centimeters kan afstanden afleggen van wel honderden kilometers. Zo heeft een distelvlinder of een atalanta in juni in Nederland vaak een lange reis achter de rug. En toch z…
Gepubliceerd door Inis op 30-04-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!